MODNA - інтернет магазин для жінок, новини моди, гороскопи, рецепти
укр рус
0 товарiв на 0.00 грн.
Курс WebMoney: 1.10
ВхідРеєстрація
розваги



Мы в Twitter





Мы в Facebook

рецепти

Кухни різних куточків світу у вас вдома

кухні країн світу
У наступні п'ять днів вирушаємо в кулінарну подорож! Здивуйте своїх рідних стравами, які готують у різних куточках світу.

Африканська кухня: марокканський суп Харіра
Інгредієнти: м'ясо ягняти – 250 г, помідори – 3 шт., локшина – 50 г, бульйон м'ясний – 1 л, яйця – 2 шт., цибуля ріпчаста – 2 шт., зелень – 1 пучок, мелений імбир, куркума, кориця, перець чорний, сіль, оливкова олія – 2 ст.л., лимонний сік – 2 ст.л.

Спосіб приготування:
Нарізати м'ясо брусочками, а помідори – часточками, попередньо знявши шкірку і видаливши насіння. Дрібно нарубати лук і зелень. На розігрітій сковорідці обсмажити м'ясо. Потім потрібно додати помідори, цибулю, зелень, приправи і посолити. Все це залити бульйоном, перемішати і варити на слабкому вогні 45 хвилин. Додати локшину і через 10 хвилин зняти суп з вогню. Збити яйця з лимонним соком і акуратно влити в суп.

суп харіра

Англію представляє рисовий пудинг
Інгредієнти: рис – 500 г, капуста савойська – 125 г, гриби білі – 100 г, шинка – 125 г, яйця – 3 шт., вершкове масло – 50 г, перець чорний мелений, сіль – за смаком, панірувальні сухарі – 0,5 ст., йогурт натуральний – 150 г, петрушка – 1 пучок, сир пармезан – 50 г.

Спосіб приготування:
Розрізати капусту на 3 частини і варити на пару 10 хвилин. Нарізані скибочками гриби, обсмажити на олії. Дрібно порізати капусту, а шинку нарізати кубиками. Відокремити білки від жовтків. Вже зварений рис перемішати з капустою, грибами, шинкою, збитим маслом і жовтками. Страву посолити і поперчити. А яєчні білки збити і змішати з рисом. Посудину змастити маслом і посипати сухарями. Суміш рису з продуктами викласти у форму і варити на пару 40 хвилин. Тим часом, змішати йогурт з сиром і петрушкою. Подаючи страву до столу, полити готовий пудинг соусом.

рисовий пудинг англійський рисовий пудинг

Грузинські купати
Інгредієнти: м'ясо свинини – 500 г, цибуля ріпчаста – 2 шт., кориця мелена – ½ ч. л., гвоздика – ½ ч. л., перець чорний мелений – ¼ ч. л., часник – 1 зубчик, яйця – 1 шт., зерна граната – 2-3 ст. л., перець червоний стручковий – ½ стручки, сіль за смаком.

Спосіб приготування:
М'ясо нарізати шматочками і пропустити через м'ясорубку, додавши цибулю. Додати сіль, перець, стручковий перець, прянощі, часник, яйце. Все ретельно перемішати. Додавши зерна граната, сформувати кульки і надати їм довгастої форми. Обсмажити купати на розігрітій сковороді. Страву можна подати з гострим соусом.

грузинські купати

Іспанія і макарони по-каталонски
Інгредієнти: макарони – 300 г, кальмари – 300 г, перець солодкий – 1 шт., часник – 2 зуб., курячий бульйон – 2 ст., оливкова олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:
Нарізані перець, цибулю, часник смажити на розігрітій сковороді протягом 10 хвилин. Потім додати сіль, перець і лавровий лист. Нарізати кальмари соломкою, перемішати з овочами і смажити 5 хвилин. Додати макарони і смажити до золотистого кольору. Долити частину бульйону, злегка покривши страву. Тушкувати 10 хвилин, підливаючи бульйон. Сбризнути готові макарони лимонним соком і подати на стіл.

макарони по-каталонськи

Візитна картка Китаю – короп в кисло-солодкому соусі
Інгредієнти: яйця – 2 шт., крохмаль кукурудзяний – 20 г, масло рослинне – ½ ст., короп – 2 шт. Для соусу знадобиться: цибуля ріпчаста – 1 шт., часник – 2 зуб., корінь імбиру мелений – 2 см, вода – 1 ст., оцет винний білий – ½ ст., вино біле сухе – 2 ст.л., соус соєвий – 2 ст.л., кетчуп – 5 ст.л., цукор – 5 ст.л., крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л., масло рослинне – 1 ст.л.

Спосіб приготування:
Очистити і випатрати рибу: голову, хвіст і плавники потрібно залишити. З боків риби зробити надрізи. Збити яйце з крохмалем і обсмажити рибу в олії на сильному вогні.

Для приготування соусу обсмажити в олії нарізану цибулю, часник та імбир. Через 2 хвилини додати вино, оцет, соєвий соус, кетчуп, цукор і довести до кипіння. Крохмаль і воду змішати, влити соус і варити до готовності. Подаючи страву на стіл, викласти рибу на тарілку і полити соусом.

карп в кисло-солодкому соусі
Всi рецепти

коментарі

 
Просування, дизайн, розробка інтернет-магазину - tag.ua