750 г свіжої малини
¼ л білого вина
½ л води
4 ст.л крохмалю
лимонний сік (із 2 плодів)
цукор (за смаком)
Приготування:
1. Змішайте біле вино з водою та цукром, доведіть до кипіння. У невеликій кількості води розчиніть крохмаль і додайте його до винної суміші. Отриману рідину потрібно ще раз прокип'ятити.
2. Ретельно промийте малину в холодній воді і просушіть. Із підготовлених ягід зробіть пюре. Потім до малинової суміші додайте лимонний сік.
3. Змішайте малинове пюре з охолодженою винною рідиною. Ємність із супом накрийте кришкою і поставте в холодильник. Коли страва охолоне, її можна подавати до столу, прикрасивши свіжими ягодами та вершками (йогуртом).
Цікаві факти:
«Ведмежа ягода» – так іноді називають одну з найбільш корисних та смачних ягід – малину. За багато тисячоліть свого існування вона стала улюбленими ласощами жителів усієї планети. За деякими відомостями, спочатку малина росла в Азії, а з плином часу поширилася по всій Землі. На сьогодні налічується більше 600 сортів цієї рослини.
Цікаво, що перші малинові плантації з'явилися ще за часів Київської Русі, приблизно в першій половині ХII століття. Щоправда, тоді вирощувалися дикі ягоди, про незвичайний смак і корисні властивості яких знав увесь народ. І донині малина є відмінним засобом від багатьох недуг та надзвичайно смачним десертом.
Корисні поради:
Для оригінальної і ефектної подачі малинового супу використовуйте бульйонницю. Усім відомо, що в гарному посуді страва завжди виглядає більш апетитно та вишукано.