MODNA - інтернет магазин для жінок, новини моди, гороскопи, рецепти
укр рус
0 товарiв на 0.00 грн.
Курс WebMoney: 1.10
ВхідРеєстрація
розваги



Мы в Twitter





Мы в Facebook

рецепти

Маренго з телятини

Маренго з телятини
Інгредієнти:
1,2 кг телятини, порізаної на порції по 50 грам
2 великі цибулини (шкірку від цибулі не викидаємо!)
1 середня морква
2 зубчики часнику
0,5 кг помідорів
30 грам томатної пасти
20 мл білого вина
300 грам цибулі порею
300 грам печериць
18 картоплин середнього розміру
Вершкове масло
Олія
Сіль, спеції за смаком
Букетик зелені

Приготування:
Нагріти духовку до 210 градусів. На сковороді змішати приблизно 20 грам (столову ложку вершкового масла) і 2 столові ложки рослинної олії. У гарячому маслі обсмажити кожен шматочок м'яса з обох боків до золотистого кольору. Додати нарізану моркву, обидві цибулини (порізані), часник і спеції за смаком. Готувати ще 10 хвилин. Додати порізані помідори і томатну пасту і готувати ще 5 хвилин помішуючи. Потім додаємо біле вино, витримуємо на сковороді ще 5 хвилин. Тепер сюди ж наливаємо трохи води, солимо, перчимо (краще свіжомеленим перцем) і відправляємо в духовку на годину. Протягом цього часу при необхідності можна додавати потроху води.

Поки м'ясо в духовці, на сковороду або іншу неглибоку посудину кладемо трохи вершкового масла, 1 столову ложку цукру, сіль, перець, трохи води і варимо до карамелізації.
На другій сковороді обсмажуємо гриби, приправивши сіллю і перцем.
Приблизно через годину м'ясо готове. Шматочки м'яса потрібно дістати, а карамель з цибулевої шкірки змішати з соусом, в якому готувалося м'ясо.

Далі гриби і м'ясо складаємо в один посуд, заливаємо отриманим соусом і знову відправляємо в духовку (розігріту до 80 градусів) нудитися до повної готовності (приблизно хвилин 20-30).

До цієї страви як гарнір підійде картопля. Можна приварену і розрізану уздовж картоплю змішати в мисці з невеликою кількістю рослинної олії (непогана оливкова олія!), Посолити поперчити червоним гострим перцем і спекти в духовці. Виклавши на блюдо посипати хлібними грінками і петрушкою.
Смачного!

Трошки історії про страву
Блюдо було винайдене кулінаром з північної Італії для армії Наполеона в 1800 році перед битвою Маренго. Честолюбний Наполеон дбав про те, щоб солдати йшли в бій не на порожній шлунок. Спочатку воно готувалося з курячого м'яса, обсмаженого з додаванням борошна і овочів. Але сучасні кулінари винайшли різноманіття на основі цього рецепта. І сьогодні воно подається у відомих ресторанах світу. Воно відрізняється багатим вмістом білка і ситністю. Ця гаряча друга страва нікого не залишить байдужим і голодним.

Для приготування Вам знадобиться наступний посуд: сковорода, млин для перцю, блюдо
Всi рецепти

коментарі

 
Просування, дизайн, розробка інтернет-магазину - tag.ua