MODNA - інтернет магазин для жінок, новини моди, гороскопи, рецепти
укр рус
0 товарiв на 0.00 грн.
Курс WebMoney: 1.10
ВхідРеєстрація
розваги



Мы в Twitter





Мы в Facebook

рецепти

Суп з мідіями і шафраном

суп з мідіями
Інгредієнти:

800 грамів свіжих мідій
2 пучка шафрану (можна замінити спеціями)
425 мл сухого білого вина
50 грамів олії
4 цибулини
1 великий зубок часнику
25 грамів борошна
225 мл молока
3 ст. ложки дрібно посіченого часнику
сіль
свіжозмелений перець

Приготування:

Перш за все підготуйте мідії — очистіть, добре вимийте, щоб позбутися від піску (покладіть їх у друшляк і добре промийте під краном). Потім вилийте вино у велику, широку каструлю і коли воно закипить, візьміть 2 столові ложки вина і відлийте в чашку. Додайте туди шафран і залиште на час просочуватися. У каструлю з вином додайте мідії, накрийте кришкою і дайте їм покипіти на сильному вогні 4-5 хвилин. Відкиньте на друшляк мідії. Виполоскати каструлю (у разі, якщо залишився пісок) і розтопіть в каструлі масло, додайте дрібно порізану цибулю і тушкуйте приблизно 5 хвилин до золотистого кольору цибулі. Потім до пом'якшення цибулі додайте часник і злегка протушкуйте протягом хвилини. Додайте борошно, все добре перемішайте (краще це зробити дерев'яною паличкою), щоб отримати однорідну пасту. Тепер зробіть вогонь більше і починайте додавати мідії, потім шафран, замочений у вині, і молоко. У Вас повинна вийти м'яка вершкова суміш. Додайте сіль, перець за смаком. Суп готовий! Подавати з розколотим зубчиком часнику кожному в тарілку.

Цікаві факти про мідії:

Мідії вирощувалися в Європі протягом майже 800 років, а як джерело їжі використовувалися протягом більше 20 000 років. Найпоширеніший вид - це сині мідії, які були виявлені в Швейцарії і на Британських островах. У мідій сидячий спосіб життя, вони прикріплюються до нижніх шарів (до каменів, булижників) нитками або як їх ще називають «бородами». Ці хітинові нитки виходять з рідини, яка в морській воді перетворюється на нитку. Нитки мідій настільки сильні, що вони можуть чіплятися навіть за поверхню тефлону. Вчені зараз намагаються з'ясувати, як можна застосовувати клейкі нитки мідій в очній хірургії.
Хітин від молюска використовується, щоб зробити хітозан, який застосовується в зволожувачах, засобах по догляду за волоссям. Щоб вижити в незахищених і часто важких умовах, мідія може запечатати себе, сильно закриваючись. Мантії мідій жіночого роду є помаранчевими, у той час як чоловічого — вершково-білими. Розмір мідії змінюється залежно від сезону — найбільші та м'ясисті вони в жовтні, а найменші - у березні. Мідії харчуються планктоном повністю, тому вони профільтровують до 65 літрів води на день. Смачні, поживні, з низькою кількістю натрію і жирів, мідії — це джерело вітамінів B і C, амінокислот і життєво корисних речовин, включаючи залізо, марганець, фосфор, калій, і цинк.
30 грамів м'яса мідій містить більше білка, ніж така ж кількість яловичини, плюс ще багато мінеральних поживних речовин, і всього лише чверть калорій.

Для приготування страви Вам знадобиться наступний посуд: друшляк, каструля, тарілка.
Всi рецепти

коментарі

 
Шоколадка | JavaScript Array | 14.10.09 15:11

Немножко не в тему но! я вчера попробовала мидии в горячем винно-майонезном соусе со специями, очень хотелось бы рецепта

Просування, дизайн, розробка інтернет-магазину - tag.ua