MODNA - інтернет магазин для жінок, новини моди, гороскопи, рецепти
укр рус
0 товарiв на 0.00 грн.
Курс WebMoney: 1.10
ВхідРеєстрація
розваги



Мы в Twitter





Мы в Facebook

рецепти

Топ-5 рецептів смачних млинців

рецепти млинців
Кінець зими і наближення весни традиційно асоціюються з Масляною. Цьогоріч Масляна триватиме з 24 лютого по 2 березня. Тому зараз саме час запастися кількома оригінальними рецептами млинців для весняного свята.

Млинці Кароля Гюнделя
Що знадобиться: півсклянки молока, 3 столові ложки борошна, 1 чайна ложка цукру, 1 яйце, половина столової ложки рослинного масла; начинка – 100 грамів волоських горіхів, 80 г цукру, 40 г вершкового масла, 15 г родзинок, 10 мл рому, 30 мл молока, 1 чайна ложка апельсинової цедри; соус – 50 г шоколаду, 30 г цукру, 10 г какао-порошку, 1-2 яєчних жовтки, 150 мл вершків, 15 мл рому.

Як готуємо?
Змішайте борошно, яйця, рослинну олію, молоко і цукор. Приготуйте тісто для млинців. Розігрійте сковороду, випеките млинці. Для приготування начинки волоські горіхи очистіть, подрібніть їх, додайте молоко, цукор і ром. Перемішайте і з'єднайте суміш з родзинками і апельсиновою цедрою. Розкладіть начинку на млинці і згорніть їх рулетиком або трикутником.

Для приготування соусу перетріть яєчні жовтки з цукром. До отриманої суміші додайте вершки, поставте на маленький вогонь і підігрійте, не доводячи до кипіння. Введіть в соус шоколад, какао-порошок і ром, злегка підігрійте. Перед тим як подавати до столу млинці, полийте їх шоколадним соусом.

Сирні млинці під соусом з апельсина
Що знадобиться: півтори склянки молока, 2 яйця, 1 столова ложка цукру, 1 склянка борошна, 1 столова ложка оливкової олії, дрібка солі; начинка – півкілограма сиру, 2 жовтки, 2 столові ложки цукрової пудри, половина склянки кураги; соус – 200 мл вершків, 1 жовток, 1 чайна ложка крохмалю, 1 апельсин, ваніль, цукрова пудра за смаком, 2 столові ложки коричневого цукру, 2 чайні ложки вершкового масла, по можливості 1 столова ложка апельсинового лікеру або коньяку.

Як готуємо?
Змішайте злегка підігріте молоко, яйця, сіль, цукор, оливкову олію і борошно. Розігрійте сковороду і підсмажте млинці. Дістаньте форму для випічки, змастіть її вершковим маслом. Тим часом протріть сир через сито, додайте жовтки, цукрову пудру, курагу. Розкладіть начинку на млинці, загорніть їх і складіть в приготовану форму для запікання. Для приготування соусу змішайте жовтки, вершки, цукрову пудру, ваніль і крохмаль. Полийте млинці у формі для випічки соусом і поставте в духовку на 180 градусів на 15-20 хвилин.

Тим часом візьміть апельсин, зніміть з нього цедру. У розтоплене на сковороді вершкове масло, додайте коричневий цукор і цедру. Після цього додайте апельсиновий сік. Якщо є можливість і бажання, додайте лікер або коньяк. Варіть соус, поки він не загусне, зніміть з вогню. Полийте соусом млинці, коли вони злегка охолонуть.

млинці



Роли з млинців з персиком
Що знадобиться: склянка молока, склянка борошна, половина склянки цукру, половина чайної ложки гашеної соди, 100 г шоколаду, столова ложка какао, 3 яйця, 5 столових ложок рослинного масла; начинка – 200 г сиру, 200 г вершків, 1-2 персика.

Як готуємо?
Відокремте білки від жовтків і збийте їх у гарну міцну піну з дрібкою солі. Розітріть жовтки з цукром, додайте рослинну олію і соду. Налийте в каструлю молоко, доведіть до кипіння, засипте шоколад, помішуйте до отримання однорідної маси. Візьміть іншу миску, змішайте борошно з какао і поступово вводьте суміш в масу з жовтками. Додайте збиті білки і змішайте всі інгредієнти. Тісто для млинців готово. Приготуйте млинці на сковороді з краплею олії.

Для приготування начинки збийте вершки, сир і цукрову пудру за допомогою міксера. Підготуйте персики – наріжте їх скибочками. Візьміть млинець, промажте всередині сирним мусом і викладіть всередину скибку персика. Заверніть млинець у рулет, обріжте краї. Наріжте рулет на своєрідні роли. Для фінального штриха розтопіть шоколад із вершками, полийте цією сумішшю роли.

Роли з млинців з персиком



Шоколадні млинці з ромом
Що знадобиться: 500 мл молока, 300 г борошна, 3 яйця, 80 г вершкового масла, 40 г цукрової пудри, плитка чорного шоколаду, 20 г какао, 10 г світлого рому, 20 мл рослинного масла.

Як готуємо?
Шоколадні млинці традиційно люблять французи. Розтопіть шоколад на водяній бані, додайте 300 мл підігрітого молока, перемішайте до утворення однорідної маси. Просійте борошно, додайте какао, сіль, цукрову пудру. Збийте суміш з молоком. Після цього слід збийте яйця у круту піну, введіть їх до борошна, добре перемішайте.

Додайте в тісто вершкове масло, ром і розтоплений шоколад. Якщо вийшло дуже рідке тісто, додайте борошна. Консистенція тіста для шоколадних млинців повинна бути схожа на рідку сметану. Залиште тісто на 2 години. Після цього спечіть млинці, змастивши кожен вершковим маслом. Подавайте до столу гарячими, з фруктами.

Шоколадні млинці з ромом



Пиріг із млинців із яблуками
Що знадобиться: 500 мл молока, 300 г борошна, 3 яйця, 1 столова ложка цукру, дрібка солі, 4 столові ложки коньяку або лікеру, 30 г вершкового масла; начинка – 5-6 середніх яблук, 3 столові ложки сметани, щіпка кориці, 50 г цукру, півсклянки води.

Як готуємо?
Просійте борошно через сито, додайте молоко і збийте до однорідної консистенції. Не припиняючи збивання, додайте по одному яйцю, сіль, цукор, вершкове масло, коньяк або лікер. Гарненько перемішайте всі інгредієнти і поставте в тепле місце на годину-півтори. Для приготування начинки очистіть яблука, наріжте їх скибочками невеликого розміру, видаливши серцевинку. Складіть яблука в каструлю, залийте водою і варіть протягом 10 хвилин. Додайте сметану, цукор, корицю, перемішайте, зніміть кришку з каструлі, додайте вогню і протушкуйте на великому вогні. Залиште начинку, щоби вона повністю охолола. Приготуйте млинці на вершковому маслі або олії.

Приготуйте прямокутну форму, покрийте її всередині харчовою плівкою. Застеліть дно млинцями так, щоб краї виглядали за бортик форми. Викладайте млинці шарами, чергуючи складені наполовину млинці й начинку. Останнім шаром млинців накрийте краї перші млинців, які ви залишили на початку формування пирога. Застеліть пиріг зверху харчовою плівкою. Пиріг потрібно покласти під гніт і залишити в холодильнику на ніч. Перед подачею до столу розріжте пиріг на невеликі шматочки.

Пиріг із млинців із яблуками

Всi рецепти

коментарі

 
Просування, дизайн, розробка інтернет-магазину - tag.ua