MODNA - інтернет магазин для жінок, новини моди, гороскопи, рецепти
укр рус
0 товарiв на 0.00 грн.
Курс WebMoney: 1.10
ВхідРеєстрація
розваги



Мы в Twitter





Мы в Facebook

рецепти

Як приготувати макаруни вдома: простий рецепт печива

макаруни
Макаруни – смачне мигдальне печиво із Франції – славляться складною процедурою приготування. Виявляється, існує простий рецепт, який дозволить насолоджуватися макарунами, приготованими в домашніх умовах.

Рецепт приготування макарунів із фото
Макарун є своєрідним печивом-сендвічем, виконаним в різних кольорах. Це і робить новомодний десерт таким популярним. Крім чудового смаку, макаруни мають такий апетитний вигляд, що від них просто неможливо відмовитися.

рецепт приготування макарунів

Назва «макарун» походить від італійського «maccherone» і венеціанського «macarone», що означає тонку пасту. Історичні факти свідчать, що макарунами свого часу смакували найвідоміші королівські династії Валуа, Медічі та Бурбони.

Що знадобиться?
Тісто:
Мелений мигдаль – 45 г
Цукор – 10 г
1 великий білок
Цукрова пудра – 75 г
Барвник – гелевий або порошковий

Крем:
Молоко – 50 мл
Вершки – 80 мл
Цукор – 120 г
2 жовтки
Ванільний цукор – 20 г
Напівсолоне вершкове масло – 170 р

Як готуємо?
Насамперед беремо яйце кімнатної температури і відокремлюємо білок від жовтка. Змішуємо мелений мигдаль і цукрову пудру, після чого 2 рази просіваємо через сито. Готуємо деко: застеляємо його пергаментним папером, беремо мішечок для тіста. Збиваємо білок до піни середньої густоти, засипаємо цукор. Збиваємо білок до стійкої піни і додаємо барвник. Тепер потрібно акуратно, в кілька етапів, додати мигдально-цукрову суміш. Акуратно перемішуємо – зверху вниз.

макаруни вдома як приготувати макаруни

Викладаємо тісто в мішечок, і на деку починаємо викладати макаруни діаметром 2-3 см. Враховуємо, що відстань між кружечками має становити не менше 3-4 сантиметрів. Після цього залишаємо макаруни на 15-40 хвилин на столі для «провітрювання» – утворення «корочки» на верхівках печива. Готовність можна перевірити за допомогою пальця. Якщо тісто не липне, можна ставити деко в духовку, розігріту до температури 140 °C. Випікаються макаруни близько 10 хвилин. Треба постійно стежити за печивом, перевірити готовність можна за допомогою зубочистки: поверхня макарунів повинна бути твердою.

Витягуємо деко і ставимо його на холодну поверхню, перевертаємо макаруни догори ногами, щоб випарувалася зайва волога.

макарун 2 макарун

Тим часом, нам потрібно приготувати крем. Змішуємо молоко з ванільним цукром і доводимо до кипіння. Збиваємо жовтки з цукром (20 г) і 140 г вершкового масла. Додаємо одну ложку молока в отриману суміш і поступово переливаємо в ємність із молоком і ванільним цукром. Постійно помішуємо, поки маса не загусне. Отримуємо ванільну основу, якій треба дати охолонути.

Беремо 100 г цукру, що залишився, і розтоплюємо його до консистенції карамелі. В окремому посуді доводимо про кипіння вершки і додаємо їх до гарячої карамелі. Додаємо решту масла і готуємо до утворення кремоподібної маси на повільному вогні. Перед тим, як змішати отриманий крем із ванільною основою, його потрібно остудити.

рецепт макарунів пошаговий рецепт макарунів

Найскладніша частина рецепта завершена. Тепер потрібно промазати макаруни кремом і скріпити їх один із одним попарно. Як тільки печиво готове, залишаємо його в холодильнику приблизно на годину.

Тонкощі приготування
• Білки краще відокремити від жовтків за кілька годин (або навіть за добу) до початку приготування. Таким чином, внаслідок зміни структури «зістарені» білки зможуть краще насититися киснем.

• «Борошно» з меленого мигдалю та цукрової пудри треба дуже добре просіяти.

• Не можна використовувати харчові барвники на водній основі, виключно – гелеві або порошкові.

солодощі із Франції

• Якщо одразу ж поставити макаруни в духовку, не залишивши їх на столі для утворення скоринки, вони не піднімуться.

• Для надійності краще використовувати два шари пергаментного паперу. Не можна змащувати маслом пергамент або використовувати силіконові килимки. Щоб макаруни не прилипли, спробуйте збризнути деко водою, а потім покласти папір.

• Краще за все одразу не діставати готові макаруни з духовки, давши їм трохи охолонути.
Всi рецепти

коментарі

 
Оля | JavaScript Array | 29.11.16 14:47

хочу попробовать, никогда не делала

Гость | 20.11.16 15:55

Ничего не получилось

Елена | JavaScript Array | 27.03.16 09:10

Сколько половинок для пирожных получается из такого объема теста (1 белок и 75 г сахарной пудры)? И можно ли делать без миндаля? Его не все любят(((

Просування, дизайн, розробка інтернет-магазину - tag.ua