MODNA - інтернет магазин для жінок, новини моди, гороскопи, рецепти
укр рус
0 товарiв на 0.00 грн.
Курс WebMoney: 1.10
ВхідРеєстрація
розваги



Мы Вконтакте



Мы в Twitter





Мы в Facebook

статті

Нержавіюча сталь. Поради для догляду за посудом

дівчина з посудом з нержавіючої сталі
Нержавіюча сталь – один із найбільш безпечних та якісних матеріалів, із яких виготовляється сучасний посуд. Продукція з нержавіючої сталі прослужить Вам довго, адже ця сировина міцна й надійна. Але іноді каструлі, сковорідки, набори аксесуарів і кухонні предмети з такого матеріалу стають менш функціональними або, ще гірше, перестають бути придатними для експлуатації. Щоб уникнути цього, слід правильно доглядати за таким посудом. У цьому Вам допоможуть наші поради, дотримуватися яких зовсім не складно.

Нержавіюча сталь – це складнолеґований матеріал, який характеризується стійкістю до корозії й агресивних засобів. Винайдено сировину ще у 1913 році. Учений Гаррі Бреарлі експериментував із різними видами сплавів, вивчав їхні особливості. Саме він виявив властивість сталі з високим вмістом хрому не піддаватися кислотній корозії. З часом люди навчилися правильно використовувати новий сплав і зовсім скоро почали виготовляти посуд із нержавіючої сталі. Сьогодні такий сплав має у своєму складі більше 50 % заліза і трохи більше 10% хрому. Цей матеріал красиво блищить. І, що найголовніше, практично не піддається іржі.

Якщо Ви вагаєтеся, який посуд обрати, треба згадати кілька плюсів, які має нержавіюча сталь. Найперше, це гігієнічна поверхня, в ній не утворюються пори і тріщини, де могли б скупчуватися бактерії. Саме тому такий посуд легко очистити від забруднень. Нержавіюча сталь не впливає на смак і колір їжі. А у разі правильного використання і догляду така продукція може прослужити більше 100 років!

фото набор посуды 12пр. CHARME арт.1112152

Якщо Ви обрали посуд із нержавіючої сталі, необхідно знати декілька нескладних правил догляду за ним. Дотримуючись їх, Ви зможете довго насолоджуватися якістю і практичністю кухонних аксесуарів і приладів.

Миття та чистка
Перед першим застосуванням обов’язково помийте новий посуд. Робіть це теплою (або гарячою) водою з додаванням мийного засобу або мила. Надалі намагайтеся мити посуд відразу після використання, щоб шматочки їжі не засихали на стінках і дні. Якщо залишки їжі все-таки залишилися на посуді і їх неможливо видалити звичайним способом, посуд слід залити водою з мийним засобом і підігрівати протягом 10-15 хвилин, а потім видалити забруднення губкою або щіточкою.

Осад, який залишається від жорсткої води (найчастіше він білого кольору), можна видалити, прокип'ятивши в каструлі воду з оцтом. А щоб не утворювався накип, додавайте сіль тільки після закипання води в каструлі.

фото двойной овал 38см. Арт.1103259

Якщо в інструкції до Вашого посуду із нержавіючої сталі вказано, що його можна мити в посудомийній машині, рекомендується використовувати режим із попереднім замочуванням. Витягніть посуд відразу після миття або хоча б відкрийте кришку машини. Також намагайтеся не використовувати засоби, які містять хлор або аміак. Якщо на поверхні з’явилися невеликі подряпини, спробуйте замінити мийний засіб на більш м'який.

Ножі з нержавіючої сталі найкраще мити відразу після експлуатації, щоб шматочки їжі не залишалися на лезі. Протирати ніж потрібно, починаючи від рукоятки.

фото набор ножей  8пр. CONCAVO арт.1308036

Основні правила догляду
Щоб посуд не перегрівалася, він повинен мати дно з алюмінію або міді. Ці метали характеризуються високою теплопровідністю і дозволяють готувати їжу на слабкому вогні без частого помішування. Не рекомендується зберігати їжу або рідину в продукції з нержавіючої сталі. Також не слід залишати порожній посуд на вогні. Якщо це все-таки сталося, нехай він самостійно охолоне.

Якщо в посуді пригоріла їжа, наповніть каструлю або сковороду водою з милом або мийним засобом, доведіть рідину до кипіння, нехай прохолоне, і тільки потім помийте. Необхідно пам'ятати, що у разі правильного використання, їжа в такому посуді не пригорає!

фото сковорода c/кр 24 см Stern RDS-092

Іноді, якщо посуд перегрівався, його відтінок може змінитися на золотистий або коричневий. Але це можна легко виправити. Якщо Ви помітили таку зміну, просто придбайте спеціальний очищувач для посуду з нержавіючої сталі. Щоб вироби протягом тривалого часу залишалися такими ж блискучими, як нові, фахівці рекомендують витирати її насухо, особливо, якщо посуд прикрашений вставками з інших сплавів і металів.

Наостанок, пам'ятайте, що купуючи вироби із нержавіючої сталі, можна обирати форми для випікання, кухонні аксесуари з не дуже дорогої сталі. Але не слід економити на каструлях, ножах і сковорідках.
Автор: Олена Яцик


коментарі

 
Вика | JavaScript повинен бути включений | 11.05.16 11:25

Я заказываю посуду только в интернет магазине посуды.net, там хороший выбор товара и всегда хорошие цены

Сергей | JavaScript повинен бути включений | 07.04.16 00:09

Набор многофункциональной посуды для приготовления пищи Kohersen аналог Zepter: сайт www krausen.com.ua/kohersen-kitchen-set.html

Ольга | JavaScript повинен бути включений | 06.07.15 06:02

Несколько лет пользуемся кастрюлями Крауфф krauff.technoportal.ua/nabory-skovorodok-kastrjul и очень довольны!

Просування, дизайн, розробка інтернет-магазину - tag.ua