MODNA - інтернет магазин для жінок, новини моди, гороскопи, рецепти
укр рус
0 товарiв на 0.00 грн.
Курс WebMoney: 1.10
ВхідРеєстрація
розваги



Мы Вконтакте



Мы в Twitter





Мы в Facebook

статті

Невідомі елементи косметики

шкода косметики
Щодня наносимо косметику на нашу шкіру і все «невідоме» потрапляє в кров. Читаючи етикетки, ми просто губимося у величезній кількості невідомих нам назв. Але ж не всі хіміки? Давайте разом розберемося у цих термінах.

Антиоксиданти (Antioxidant) — це звичайні вітаміни C, Е. Вони допомагають від старіння шкіри. Якщо користуватися кремами з антиоксидантами шкіра стає помітно молодшою і загальмовується розвиток зморшок.
Альбумін (Albumin) — його також додають у креми від зморшок, але лише він їх не прибирає, а просто покриває плівкою. Тому зморшки стають менш помітними.
Альфа гідроксидні кислоти (Alpha Hydrox Acids - Aha''s) — це натуральні витяжки з фруктів (яблуко, лимон, цукрова тростинка). Вони діють, як скраб. Але разом із цим забирається і важливий захисний шар шкіри.
Бентоніт (Bentonite) часто додають у маски для обличчя. Краще не користуватися косметикою з цим елементом, оскільки він просто висушує шкіру. До того ж бетонін містить частинки з гострими краями, які дряпають шкіру і викликають роздратування. Також він створює плівку на шкірі, яка перекриває доступ до повітря, у наслідок чого шкіра стає в'ялою і сірою.
Бронопол (Bronopol) — може викликати алергію. Будьте обережні!
Гліцерин (Glycerin) — представлений, як чудовий зволожувач, у косметології використовується для кращого проникнення крему в шкіру. Але не все так просто. Згідно з останніми дослідженнями, виявляється, щоб наситити вологу верхній шар шкіри гліцерин витягує вологу з глибоких прошарків. Відповідно шкіра швидше старітиме.
Ізопропіл мірістат (Isopropil Myristate) — просто замінник натуральних жирів.
Каолін (Kaolin) — глина, яка додається в маски і креми. Вона закупорює шкіру і не дає їй дихати.
Кераміди (Ceramides) — жири, які дуже схожі на холестирин. Але, на відміну від нього дуже корисні. Вони насичують шкіру цілющою вологою. Також синтетичні кераміди замінюють природні, які постійно втрачаються при умиванні.
Коллаген (Collagen) — міститься у нашій шкірі і забезпечує пружність. Але з процесом старіння ми його втрачаємо, тому вважається, що креми з цією речовиною замінюють природний недолік. До того ж його великі молекули не дають шкірі позбавлятися від непотрібної вологи, в результаті з'являється набряклість, через яку і розгладжуються зморшки.
Ланолін (Lanolin) — ще називають «шерстяним жиром», оскільки добувають його з овечої шерсті. Його представляють, як відмінний зволожувач. Щоправда, у деяких країнах ланонін зняли з виробництва, оскільки він викликає алергію і робить шкіру дуже чутливою до зовнішніх подразників.
Ліпосоми (Liposomes) — це маленькі капсули з жиром. У рекламі говорять, ніби цей чудодійний засіб підтягує, зволожує і оживляє шкіру. Зовсім нещодавно вчені довели, що немає нічого подібного — все це повна фікція. Просто справжній дорогий обман!
Лаурилсульфат натрію (Sodium Lauryl Sulfate - SLS) — цю речовину додають в шампуні, гелі для душу, піни для ванн. Вона дійсно прибирає надлишок жиру на шкірі, але методом окислення.
Цей засіб утворює плівку на шкірі, череза яку може з'явитися лупа, а волосся починає випадати. До того ж SLS потрапляє через шкіру в печінку, очі, головний мозок і там накопичується. Особливо це небезпечно для дітей: ця речовина міняє білкову структуру очей і викликає катаракту. Якщо Ви вже побачили цю назву на своєму шампуні - викидайте його негайно!
Лоретсульфат натрію (Sodium Laurеth Sulfate - SLES) — за властивостями дуже схожий на SLS. Він не просто створює піну, а і є дуже шкідливим.
Маточне молочко (Royal Bee Jelly) — цю речовину добувають із бджолиних вуликів. Кажуть, що це просто чудовий живильний і зволожуючий засіб. Але від нього немає жодного результату, просто нуль. Зверніть увагу, що креми з додавання натуральних олій (какао, жожоба, авокадо) мають не тривалий термін зберігання. А з синтетичними — навпаки довго зберігаються.
Петролатум (Petrolatum) — дуже «корисний жир», який отримують з нафти. Корисність говорить сама за себе.
Пропіленгліколь (Propylene Glycol) — теж добувають з нафти. Дуже алергенна речовина. Також може порушувати роботу печінки і нирок.
Прополіс (Propolis) — створює однорідну масу для крему.
Парафін або парафінове масло (Paraffin, paraffinic oil) — це отрута для організму.
Спермацет (Spermaceti) — корисна речовина, яку добувають з черепа кашалота.
Стеарін (Stearin) — замінник стеаринової кислоти, яку виділяє наш організм. Дуже корисна речовина.
Технічна олія (Mineral Oil) — для прикриття від згубної дії їй придумали ще одну назву — «мінеральна олія». Просто звучить якось безпечніше, але як нафтовий продукт може бути безпечним? Його додають в креми під виглядом супер зволожувача. Відбувається утворення плівки, яка просто висушує і виснажує. Також ця речовина викликає вугровий висип.
Автор: Ксенія Новікова


коментарі

 
Эксперт | 09.03.12 21:04

статья безграмотна не только с точки зрения химии, но и русского языка.

Интересующийся | 13.11.09 13:51

Подскажите, есть ли продукция, не содержащая указанные вредные ингредиент. Везде один и тот же состав.

Гость | 09.11.09 10:03

На листочек это всё выписать и как памятку на стол положить и читать когда красишься.

Аня Т. | 09.11.09 09:48

Кошмар, надо срочно пересмотреть состав всей косметики.

Просування, дизайн, розробка інтернет-магазину - tag.ua